Aj:(




Fina häst ❤️

Igår åkte jag hem till Ulrika för att hoppträna, provade att hoppa honom på ett rullbett och det gick jättebra! Så nöjd över hoppträningen, finaste Justin. 
Justin har en tendens att dra mot hinderna som in i! Men igår lyssnade han faktiskt på mig :)

När vi kom tillbaka till stallet så sadlade jag av vid hans Box och skulle ställa han i stallgången men han halkar till och ramlar, jag kunde inte göra något, han sparkar i panik för att komma upp och lyckas träffa mig på höften. Justin verkade inte ha skadat sig något men han va väldigt chockad. Jag själv har sjukt ont i höften och haltar fram. Blir det värre så får jag åka till sjukhuset:/

Ovisat ridpass

Såhär kan ett vanligt ridpass se ut med fröken Unfinity, hon är en väldigt svår häst. Inte elak på något sätt, men för mig som inte kan sådär sjukligt mycket om unghäst ridning ännu tycker hon är svår. Dock har vi kommit väldigt långt sen detta ridpasset. Just detta passet kommer jag aldrig att glömma, hon var verkligen jobbig, eller tittig var hon, men inte tittig som nervös, utan hon är en sån häst som gillar att kolla på saker och allt runt omkring. Och när man väl låtit henne börja kolla på saker så är det extremt svårt att få henne fokuserad igen, hon liksom låser både mun och nacke och extremt svår att få ner. På dessa bilder rids hon utan sporrar och på vanligt 2delat bett. Nu har vi faktiskt vart tvungen att byta till ett fullcheek och jag använder korta och runda sporrar på henne. Nu är hon riktigt fin, eller snarare, det är jag som lärt mig rida henne:)
 
 
 
 

Förlåt

Väldigt dålig uppdatering för min del. Varit så mkt med allt nu så har inte orkat...

I onsdags va jag i Sölvesborg med Justin och hoppade en pay and jump, körde en 90 bana och mitt mål var att sitta kvar i sadeln;) han var pigg och brallade loss på framhoppningen! 
Väl inne på banan så skulle han kolla på allt, hoppade hinderna fint men allt annat runt omkring var intressantare ;) ett stopp blev det på fyran, mitt fel då jag inte drev fram honom. Är ändå nöjd överlag! 
Idag ska hoppträna för bästa Ulrika! Skriver mer hur det gått:) 
Puss! 



Hiss

Jag vill ta och hissa Parlanti. Jag älskar ALLA produkter från Parlanti, så stilfullt och sån bra kvalité.

Själv äger jag ett par Parlanti passion chaps i buffel skinn. Och dom är bara för härliga och stilrena. Jag valde att inte designa om dom som man faktiskt kan göra med alla deras sko/chaps/stövel produkter för såklart en extra peng. Men eftersom jag inte är ute på några tävlingar ännu så kände jag att det var lite av en onödig kostnad just nu (även om det inte var jag som betalade chapsen).

När man rider såpass mycket som jag faktiskt gör så är det extra viktigt med bra chaps och skor, det är viktigt att dom sitter bra och ger bra stöd för bästa förutsättningen i ridningen, samt att det inte ska bli snabb slitage på dem då jag använder dom dagligen.

Dom är väldigt bekväma och gav minimalt med skav när dom var nya, dom töjer inte ut sig för mycket och bäst av allt är att dragkedjan håller perfekt! Dom är väldigt lätta att hålla rena och fräscha.

Nej detta är något jag verkligen rekommenderar och dom är värda varenda krona! Och dom går att designa om näst intill exakt hur man vill, lack, ormskinn, flaggor, färger, ja allt ni kan tänka er! När jag väl kommer ut på tävling så funderar jag på att ha svenska flaggan högst upp på stövelskaften! Måste ju visa min härstamning och stolt visa upp vilket land jag kommer ifrån:)

Parlantis produkter kan ni köpa på www.toprider.se


Seg dag

Vi var på middag igår med alla våra vänner. Vi hade jätte trevligt och mysigt hela kvällen, kom inte hem förrän 01 inatt. Så vi har inte jobbat idag.

Dock åkte vi en vända till stallet då jag ville borsta igenom mina hästar och löslongera dem. Eftersom vi inte hade något vettigare för oss så kändes de som en smart idé, så slipper jag ta itu med eventuella enrgiutskott imorgon.

5 hästrelaterade punkter om mig ni inte visste

Här kommer några häst relaterade punkter som ni inte visste om mig (på min andra blogg www.nattstad.se/nicole.ridderstrom.3 kommer det komma upp en längre lista med lite andra smaskiga hemlisar ni inte visste om mig). 1: Innan jag kom till Italien och började rida dessa hästar så hade jag ENDAST lullat runt på ridtravare och löjligt nog trodde jag kunde ett och annat om att rida. Pyttsan, kan säga att jag har vart tvungen att lära om allt från scratch. Så duktig ryttare vart jag fram till 8 månader sedan ;) 2: Min allra högsta häst-relaterade dröm är att få bo på en stor timmer ranch nånstans där man kan få en glimt av vilda mustanger med bergstoppar i bakgrunden. Ha en stor fin grön gård med den finaste flocken av hästar. Detta trots mitt stora bristande intresse för westernhästar, gillar allt som har med westernlivet att göra, men att sadla med western sadel och western träns, nja inte min stil. 3: När jag sökte gymnasium så sökte jag till Jälla skolan i Uppsala, inriktad häst. Jag kom in med stor marginal, men efter 8 dagar blev jag hemsjuk och hoppade av skolan och flyttade hem. Jag var helt enkelt inte redo att flytta och bo så långt hemifrån (även om det bara handlade om 6-7 mil). 4: Som ni vet så jobbar jag i ett hoppstall, jag älskar att hoppa, men jag är totalt LIVRÄDD för det. Speciellt på dessa hästar som verkligen hoppar med rygg. Jag är så rädd att hästen ska hoppa så stort så jag trillar av, haha. Men rädslan börjar försvinna mer och mer, övning ger färdighet. 5: Jag ogillar verkligen fuxar, deras temperament är inget för mig, och i regel tycker jag att alla fuxar ser likadan ut, dvs huvudet jag för mig är det inte attraktivt. Sen har jag bara dålig erfarenhet av fuxar. Men 2 av mina favoriter i stallet är fuxar, men Saphir är svettfux och Carmello är en väldigt häftig fux. haha. Dubbelmoralen javisst.
Jag och finaste Saphir i Milano förr förra helgen vi va här på tävling. Världens snällaste hingst <3

Lördag 21/9

Är så ridsugen idag! Hinner inte rida då jag börjar jobba snart:/ 
Imorgon ska jag rida med 2 i stallet iaf, så vi fårse var vi rider! 

Igår red vi ut också. Blev mest skritt men ändå lite trav och det gick super! Justin var lugn och sansad så det var skönt. Han lyssnade verkligen på mig:) fina underbara häst!




Morniiiing

Idag ska jag rida Suri, Spipeance och hingsten vad jag vet justnu. Kanske att chefen ville att jag och Armani skulle ta en ensam skrittrunda tillsammans. Hon är ju abaolut coolast ute i de fria. De är så hästar rids in här. Ute i skogen själva. Men vi får se, är fortfarande tveksam att jag ska ta över henne redan nu, Oscar har ju bara ridit henne 2 ggr innan och jag skrittat henne. Så vi får se.

Justnu går Blizza, Suri och spipeance in runda skrittmaskinen i nån timme. Så tänkte passa på att polera stallplanen efter mitt kaffe. 

Sen ska jag rida Suri direkt, eftersom hon skrittat i 1 h så är hon redan uppvärmd så det blir ett kort ridpass med trav och galopp!

Här har ni vår andra snygga 3 åring, Dimcanto! Suris och Armanis bror :)

En arg Elin

Idag är jag verkligen arg!
Kom till stallet innan och nät jag kommer ut i hagen så ser jag att Justin har sitt back om track nättäcke UTE!? står klart och tydligt att han ska ha regntäcke över... Täcket var lerigt och på ena sidan har det blivit en reva... Kul att lägga så mkt pengar på ett täcke som andra förstör. 




Halvdag idag

Idag har jag inte vart kry, jätte trött och jätte ont i magen. Men åkte iaf och jobbade förmiddagen. Eftersom både gästryttaren S och M kommer idag så behöver jag inte ha alltför mycket skuldkänslor.

Började morgonen med att sätta några hästar i runda skrittmaskinen. Sen var det uteritt på schemat.

Jag sadlade och gjorde såklart iordning Suri och Oscar tog Saphir. Sen bar det av in i dimman, bokstavligt talat, det var jätte dimmigt. Suri vaknade till liv och blev aningens stark och ville helst av allt trava, men nej skritt var det! Var väldigt halt i gräset av morgondagget.

Tillbaka på anläggningen så trimmade jag på utebanan, mestadels trav med fokus på volter och serpentiner igen, eftersom hon var så stark idag var jag tvungen att hålla ihop henne så hon inte skulle dra iväg med mig. Mycket haltarbeten också och ryggningar för att få henne i handen liksom. Sen blev det extremt lite galopparbete på volt och diagonalen där jag gjorde bytena, idag satt alla bytena klockrent, hade lite mer styrka i skänkeln nu. Nöjd som vanligt, nu var det längesen vi hade ett dåligt pass, så undra när bakslaget kommer?;)

Nu tänkte jag duscha och lägga mig igen, sov från 12-17.30, städat lägenheten nu å ska vila resten av kvällen. Börjar bli sjuk tror jag.


Suris ridpass

Idag har jag endast ridit Suri, anledningen för jag gjort massa saker idag, vill ni läsa om hela min dag så får ni kika in på www.nattstad.se/nicole.ridderstrom.3
 
Idag valde jag att rida på utebanan igen, jag trivs bäst ute, speciellt nu när myggen nästan är helt utrotade. Men ridbanan ute är rymligare både på längden och bredden, och jag känner mig bättre till mods på en större bana. Har en tendens att stressa upp mig i trånga utrymmen. Idag fick Suri ett vanlig jogging pass, med fokus på galoppen, mest för min del, må¨ste behärsfa fattningar ordentligt, visst kan jag dom ordentligt det är inte de. Men jag tar sån tid på mig att förbereda för en fattning.  Höger går jätte bra för där går allt bra, men sen i vänster tänker jag alldeles för mycket. Jag vet att det är min extremt dåliga sida och när jag tänker på det så blir det bara sämre. Som tex, istället för att ställa hästen innåt och öppna upp yttertygeln så ställer jag hästen utåt och korsar handen över manken. Automatiskt blir det ju fel galopp även fast hästen i fråga tror det är rätt, för det är ju det jag ber henne om. Och detta gör mig så frustrerad, för precis innan fattningen så tänker jag 'öppna upp yttertygeln, var rak i ryggen, blicken upp och ställ hsäten innåt och skänkla' men jag gör helt tvärt om i vänster varv. Blir galen på mig själv, så därav blev det väldigt mycket fattningar idag... Jag vet en del som gör exakt lika som mig, men grunden i allt är att man tänker och planerar för mycket i förväg, eller iaf jag.  För har inte såna problem i höger varv... Men det gäller att nöta å nöta å nöta så sitter det med snart. Överlag gick ridpasset väldigt bra, även om hon bröt sig hur formen mest hela tiden, men fokusen låg inte på formen idag, men jag förstår henne. Väldigt mycket volt arbeten stora som små, och ju mindre volten blir ju jobbigare är det för oss båda, hon är ung och har inte alla muskler för att bära sig riktigt ännu, och jag orkar inte hålla upp henne hela tiden heller. Men det är känslan jag vill ha, tilliten och känslan är prio ett för oss justnu, innan dess ingen hoppning. Oscar tycker jag är redo för att hoppa henne, men jag vill befästna alla byten såsom i rätt och fel galopp, jag vill känna att JAG ser avstånden bra innan jag ger mig på hindrena även om dom kommer vara små i början. Tänker inte stressa in i något, vi är anmälda till en klass i December, men det är bara att stryka om jag inte känner att vi är där ännu. Hellre att vi är ett team och hoppar och har kul än att stressa mig fram till min titel som proffisionell ryttare. Det får komma när det kommer, och jag är på godväg. Jag är nöjd över min utveckling och jag känner och ser den varje dag som går! Eller vad säger ni, ni som sett mig rida?
 
Här får ni 2 st korta filmer från idag,
 
 
 

Shopping




Glaaad

En väldigt glad Quidamibra fick springa och bralla av sig! Fort går de haha


Super arg hingst

Idag var Saphir galen rent utsagt. Skulle skritta ut med Oscar och den nya 3 åringen. Armani (som jag kallar henne tillsvidare) skötte sig bra, men hon var väldigt nyfiken på vad jag och Saphir hade för oss bakom dom. Så hon snurrade å små stegrade för att komma runt och se. och efter ett tag ville ju Saphir också så han drar av värsta bocken, jag känner allt i slowmotion. Han verkligen lyfter hela sig upp i luften, klickar till med ryggen så jag stöts ur sadeln, sen ner på marken och gör värsta stegringen... Dock var jag kolugn men Oscar tyckte det var bäst att jag vände och red i ridhuset, liksom jag på 45 kg och 166 cm mot en hingst på 180+ i manken och närmare 1 ton muskler... Trippade vände vi om och jag bad till gud att jag åtminstone skulle sitta kvar i sadeln om han skulle få för sig att göra om sin lilla show... Väl inne i ridhuset började vi trava direkt då han var så spänd och trippig, efter ett tag slappnade han av och jag kunde rulla över till galopp. TJOHEJ tänkte Saphir och drar världens bockserie igen, tur för mig att jag nötat in sitsen så jag sitter där jag sitter, var inte ens i närheten av en avsittnning, jag valde att istället gasa på han så han skulle tappa motoriken för fler bocksprång, vilket han gjorde rätt snabbt. Resten av ridpasset gick utmärkt!

Sen kom chefen med en ny sadel till mig, jag och Oscar har ju bråkat om en och samma sadel nu rätt länge (fast vi har 4 st), men dom andra 3 är så stora i sitsen för mig eller så är det inte bra med stöd för knäna. Så jag fick en helt egen ny (begagnad) sadel! Tjoho, enda 'nackdelen' är väl att den är svart, jag föredrar brunt läder i hoppning (i dressyr är BIG nono med brunt för min del). Hur som helst tänkte jag inviga min nya sadel på uteritten med gänget senare på eftermiddagen.

MEN där trodde jag fel, eftersom alla hästar hade hunnits rida idag (förutom Suri och dom andra som skulle ut på ritten) så fick jag så snällt låta Oscar ta Suri så han kunde ha uppsikt över Bea (som äger ponnyn och är endast 8 år), men Oscar lovade att bara skritta och trava så jag kunde galopp-trimma Suri på banan när de kom tillbaka.

När de kom tillbaka var jag väldigt snabb upp på Suri och skrittade direkt ut på utebanan, började trava igenom henne, och hon var precis så som jag vill ha henne, mjuk, lyhörd, känslig och framåt (TACK OSCAR). Så jag fattade galopp höll mig på ytterspåret ett par varv tills jag vände ner på diagonalen, men istället för att byta galopp mitt på banan så valde jag att ta bytet i kurvan, och det gick så mycket enklare att få med bakbenen i bytet, DUH?! Detta gjorde vi ett par gånger tills Oscar kom ut och skulle ge oss nån övning, förvänd galopp var det idag ja... Fan var jag hade svårt för bytena i omvänd galopp, i mitt huvud har jag så fresh med korrekta byten så blev helt fel i hjärnmotoriken där ett tag, men tillslut satte vi det och både jag och Suri var trötta och genomsvettiga, även fast jag ville mer så vill jag inte pressa Suri allt för hårt med tanke på hennes unga ålder. Hon blev trots allt löslongerad ca 2 h innan hon red ut med Oscar och sen jag som galopptrimmade henne i goda 35 minuter... Imorgon ska hon endast få skritta, och tänkte ge mig på barbacka;) Men får se, Oscar kanske har andra planer för oss?

Tyvärr fick vi inget fotat idag, men tror ni överlever:)

Klarat av shopping över middag

Ja det är ju aldrig fel att klara av shopping över en middag. 

Beställde nämligen KL's vinterjacka och fleece tröja av Oscars brors fru som äger en ridaportsaffär här i Torino. Så nu på en gång skrev hon ner min beställning, beställde även ett par slit å släng stallskor och ett beige schabrak,huva och lindor från schöckemöle till min svarta prinsessa! Ska även be Elin beställa ett finfint träns åt mig i Sverige. MIN prinsessa ska va finast i stallet. Dock vid tävling måste jag ha sponsor schabraken + huva. Det är ju våran deal. Hästen är min men tävlas för chefen. Ska släppa den stora bomben nu!

I några veckor nu så har jag antydit att Suri är MIN häst, och mycket riktigt, hon är MIN. Dock inte som ägare utan foderhäst, så jag bestämmer över henne  och jag har bestämt att ingen annan än jag och Oscar rider henne, jag bestämmer själv om när var hur hon ska tränas och allt där till. 

Och måste erkänna att det känns väldigt skönt att ha en egen häst igen, kunna shoppa utrustning och göra henne fin. Och inte fyskam att ha en sånpass välstammad häst. Från att ruttat runt på ridtravare till detta är helt makalöst! Jag är så lycklig:)



Tisdag...

Ja då är tisdagen snart över... Veckorna går så fort nu.
Idag vaknade jag vid 8, då blev det en löprunda i mina nya skor. Blev en runda på 6 km. Efter det så körde jag till stallet, mockade och sopade ute på logen som vanligt... Blir så trött på när det bara är vissa som hjälper till och andra tar föregivet saker.
Imorgon hinner jag inte rida då jag har gymnastiktränin. Jobbar till 16 så Justin får stå imorgon med! 




Tyvärr

Idag sov vi till kl 15. Så hann inte med stallet, så nu sitter vi i Torino hos Oscars syster + oscars släkt från Argentina. Så nu talas de både spanska och italienska, jag förstår inte ett dugg haha!


Premiär ritt på 3 åringen

Ja, idag skedde det!

Vi premiär red på vårt nya sto. Hon har endast haft sadel och träns innan och blivit hängd på. Oscar började givetvis att skritta henne för att se så hon inte var tvärgalen, eftersom jag har noll erfarenhet av att rida oinridna hästar så är det faktiskt bäst så, både för mig och häst.

Hon var lugnet själv, hon skrittade på som om hon aldrig gjort nått annat. Så det tog inte en lång stund innan jag fick komma upp. Kan erkänna att jag var nervös och trodde de skulle sluta i katastrof, men inte då. I huvudet låtsades jag att det var Spipeance (en av hästarna jag rider), hon är verkligen jätte känslig i munnen så tar man minsta lilla för hårt så ställer hon sig direkt.

Hur som helst gick detta lilla stoet på som ingenting, var inte tittig på nått i ridhuset, brydde sig inte om alla flaxande fåglar. Jätte duktig. Tycker om henne som attans redan nu. Ska bli kul att få börja jobba med henne. Men vi tar det försiktigt nu i början, hon är trots allt bara 3 år.

Hon är väldigt kelen och närgången haha. Men visst är hon fin? Lite för tjock dock:p

Veckans första ridpass

Eftersom hovslagaren är här idag så var jag tvungen att skynda mig med Suri om jag vill trimma mer än skritt, och eftersom hon bara gått på skrittbandet och 1 löslongering i 3 dagar så var hon tvunget att motioneras ordentligt idag.

Kan väl inte påstå att hon var en fröjd att rida de första 30 minutrarna, spänd och trippig. Men vad ska man förvänta sig efter 3 dagars vila? Dock var hon mjuk i både muskler och mun så fokusen låg först på att få henne mer avslappnad, red mycket serpentiner och små 8-volter för att få henne fokuserad på benen än på allt runt omkring, när hon var avslappnad så galopperade jag igenom henne på stor 8-volt med fokus på bytena. Idag hamnade hon i kors galopp de första gångerna, men sen fick jag till klockrena byten. Tanken var att skritta ut henne efter ridpasset, men det är tjock dimma ute så jag avstod.

Meni helhet är jag väldigt nöjd med passet! Imorgon ska vi galoppera bommar och eventuellt ett kryss, införskaffade för övrigt ett nytt bett till henne i helgen, ett tjockare 2-delat som inte böjer sig helt i länken och med fasta  ringar. Hon verkade trivas på de då det var mindre släng med huvudet idag!

Bjuder på en bild på Saphir från helgen, vi stod och busade medans Oscar gick banan.



Justins färg

Justins färg ändras sjukt mkt på sommaren och vintern.
 
Sommar:
 
Vinter:
 
Visst är det stor skillnad!
 
 
 
 

hoppning på taggad häst

idag hoppade jag lite gymnastikhoppning hemma i paddocken, Justin var verkligen övertaggad idag! när jag började hoppa ett räcke snett igenom så drog han som f*n. Kunde inte hålla honom, efter hindret så brallade han loss totalt! så glad man kan bli ;) knashästen. Tillslut började han lyssna på mig och hoppade superfint! travade sedan av honom på längre tyglar och i låg form.
 

Resultat från Milano.

Hejsan allihopa, hoppas ni haft en bra helg och ni som tävlat fått fina resultat men framför allt är nöjda med era ritter! Själv är vi supernöjda även om dagens resultat var att slänga i sjön, men för att skylla på något så var de allra flesta hästarna riktigt trötta + att det spöregnat hela natten och dagen och vi velade fram och tillbaka om vi skulle starta över huvudtaget. Torsdag: Påväg till tävlingen så var Oscar väldigt snabb med att börja 'leka' gul bil spelet, slutade med att jag vann 9-3, så där började tävlandet bra från min sida. Men kan säga att bilresan var mer surig och stressig än glatt och peppande. Vi körde helt vilse med Giovanni i täten i stora lastbilen + GPSen, vi hamnade MITT i Milano med lastbilarna, och givetvis på vägar man inte får köra med lastbil. Helt otroligt, har aldrig vart så nervös i hela mitt liv. Folk här i Italien kör som idioter och har noll hänsyn. Efter ca 1.5 h var vi ute ur centrum och på rätt väg.
Väl framme och installerade så skulle Oscar rida Quidamibra, men när vi kommer till ridbanan så ser jag MIN älskade Une star, och i all hast så pep jag *UNEEEE STAAAAAR* hon tittar upp och kommer travades fram till läktaren och sträcker upp huvudet så jag kunde klappa henne på pannan, hon har alltid hatat att bli klappad och tagen i ansiktet. Paolo sa att han inte styrde henne och kände hur hon drog mot mig. Så Paolo ville att jag skulle upp på henne och rida henne lite.
Tyvärr var detta antagligen sista gången jag någonsin kommer se henne:( Det var nämligen en stor ryttare som var och provade henne + fler av Paolos hästar, och han fastnade för Une Star.. Grät en skvätt gjorde jag ju givetvis, men hon såg ut att må så bra, och hon var så himla underbar att rida, mjuk och lyhörd och ja helt underbar. Paolo sa 'Now i see that true love never dies'. Fina lilla häst.
 
Sen på kvällen hade vi våran traditionella middagen med Mikki och Maria, grillat och öl. Gött, men hoppade i bingen i tid då jag tagit mig an fodringar och box vid denna tävlingen. Kände mig lite groomig men peppad. Haha. Fredag. Quidamibra 4 års klassen 105 cm med Oscar. Som jag skrivt var målet med henne att bara få henne att hoppa och inte dansa balett som för 4 veckor sedan. Hon var verkligen superfin på framhoppningen och dummade sig inte. Hon hade varit lite hård i munnen och inte riktigt viljat sammarbeta men det var inget som syntes över huvudtaget. Inne på banan hade hon superfina språng, men tyvärr la Oscar henne för nära ett räcke så hon brakade igenom, men när de hoppade igen så gick det bra. Sjukt nöjda. 4 fel. Ukelle 4 års klassen 115 cm med Martina. Helt ok och fin runda, men ingen wow-faktor denna helgen heller. Och vad jag menar med wow-faktor är att Martina inte riktigt får upp henne, och taggar liksom inte till. Martina mesar lite för mycket. Slutade med 4 fel. Un finity 5 års klassen 115 cm med Oscar. Superfin runda även om man såg att hon inte riktigt gillade de rosa hindret, men hon hoppade över de utan att stanna. Rundan nollades.
Quitaire 135 cm med Martina. Detta ekipage passar verkligen inte, detta var en tempo bana och Martina fegar alldeles för mycket. Slutade med 4 fel. Saphir 135 cm med Oscar. Saphir var på topp, böjlig, lyhörd och taggad i vanlig ordning. Allt var perfekt och rundan nollades och tiden räckte till en 10plats (blev nerpetade från 4de plats och ni kan ju gissa av vem). Men slutade med prispengar så vi är mer än nöjda.
Une star 5 års klassen 115 cm med Paolo. Superfin häst och hon nollade. I 5 års klassen såg jag något jag aldrig i mitt liv trodde jag skulle få se eller uppleva.
 
Kom in en kille med grav downsyndrom, hoppar hela banan och var mycket bättre än många andra och han NOLLADE! Mina tårar började tränga fram, var många som stod och fnissade och baktalade denna stackars kille. Men trots sitt grava handikapp lyckades han rida en felfri runda och man såg verkligen hur glad han var. Tycker det är härligt att se någon ha en sån stor passion för något och fortsätta trots att det finns så många elaka människor! En av våra vänner ramlade av sin häst på banan (140 klassen, som förövrigt Zorzi, min favorit ryttare vann) och bröt handen riktigt ordentligt så den måste opereras. Men innan hon åkte till sjukhuset så ryktade hon båda sina hästar, mockade boxarna och bar hö och hade sig. Hade de varit jag hade jag inte gjort ett skit kan jag lova.
På kvällen grillade vi igen, och vi hade en portugesisk gäst, vi pratade en hel del och det visade sig att han vunnit 'bästa-groom' titelt 14 gånger internationellt, bla OS i Sydney med Dime de la Coure. Häftigt. Tänk er själv, han var ENSAM groom på 28 hästar, fodrade, mockade, flätade och knoppade VARJE dag i 1 veckas tid. Man kan ju undra om han ens hade tid att göra sina behov.
Menar vi åker med max 6 hästar och ibland får vi stressa ihjäl oss fast vi är 3 st. Lördag Quidamibra 4 års klassen, 105 cm med Oscar. Vi tror nog att det sjunkit in i hennes huvud att man ska prestera , och tänka frammåt åt att dansa på stället.
 
Denna dagen nollade hon och hoppade verkligen super. Un finity 5 års klassen, 115 cm med Oscar. Klockren! Nollade klassen! Ukelle 5 års klassen, 115 cm med Martina. Idag hade dom det, verkligen super fina språng och jämn kontakt hela rundan igenom. Och slutade med 0 fel. Saphir 130 cm med Oscar. Något slö idag, men hoppade superfint och slutade med noll fel. Quitaire 130 cm med Martina. Helt ok runda och slutade med 0 fel. Det vill säga att alla våra hästar nollade, men både Saphir och Quitaire med för långsamma idag för en placering. Inte nog med att alla våra hästar var exemplariska, jag fick en present av chefen! ett par nya equiline ridbyxor i marinblått. Hade stått och dreglat över dom dagen innan, så jag blev väldigt glad. Dom ska invigas imorgon. Kvällen avslutades med grill och öl och bus med alla hundar som alltid av nån mystiskt anledning dras till oss (tror nog det är köttet som osar alldeles ljuvligt;)
 
Söndag Quidamibra 4 års klassen 105 cm med Oscar. Klockren runda förutom att Oscar glömmer bort hinder nr 5... 0 fel slutade rundan på hahahaha. Un finity 5 års klassen, 115 cm med Oscar. Trots spören så slutade rundan på 0 fel. Ukelle 5 års klassen 115 cm, med Martina. Idag var det wow-faktor, men framåt tänkande och lite go. Måste ha varit regnet;) slutade på 0 fel. Saphir 135 cm med Oscar. KATASTROF!!!!! Saphir var övertaggad och okontaktbar, han dundrade fram som den mest argsinta tjuren man kan skåda. Rundan slutade med totalt 13 fel. Trodde ingen skulle få sämre resultat än det, men tjejen några starter slutade på 33 fel. Man kan ju undra varför en sådan människa tror man klarar av 135 cm? Menar hade jag fått mer än 12 fel så hade jag avslutat rundan efter nästa OK hopp. Snacka om att hon skämde ut sig totalt! Quitaire 135 cm med Martina. Även här KATASTROF, Martina var rädd från första stund och fasade inför ett stopp i 2 kombinationen. Dom plockade på sig 8 fel innan kombinationen och på B hindret tvärnitar Quitaire så Martina flyger rätt in i oxern så alla bommar flög och 2 av hinder stöden. Hon hoppade upp igen och red ut. Sen var vi väldigt snabba med att packa in både hästar och utrustning då vi ville ifrån regnet. Och det verkligen störtade ner hela vägen hem, men så fort vi anlände till Crecentino så sken solen en stund. Vilket välkomnande. Väl hemma löslongerade jag min svarta fara, hon var så glad och brallade loss.
Imorgon (idag) ska vi ta ett redigt trim pass med fokus på galoppen och bytena.
 
Vill ni se helgens bilder från tävlingen? Isåfall tycker jag att ni alla kan börja kommentera lite :) UPDATE: Hur jag än gör och försöker så vill inte texten dela på sig. Sjukt jobbigt blir det att läsa, någon som vet hur man kodar eller så, så man kan dela in texten i stycken?

när jag är som lyckligast

när jag får vara på din rygg <3

Dagen!

Har haft fullt upp idag så därför jag inte bloggat! 
Har varit på tävlingar på min klubb, kollade lite på ponnysarna:) efter det var jag ute med några i stallet och red i ca 2 timmar. Mest skritt men ändå lite trav också, riktigt härligt var det!

Igår var jag i nymölla och red tsm med en som heter Nellie, riktigt roligt var det:)  mycket skratt blev det iaf;)



Viktigt för er trafikanter att tänka på!


Tävlingsbilder (bildbomb)

En fantastisk bildbomb på min fina pojkvän/sambo med jobbets finaste hästar. Vissa av dessa finns inte kvar då de blivit sålda. Vissa har åkt till Holland medans vissa stannar här i Italien och även någon har sålts nyligen hela vägen till USA, hur häftigt är inte det liksom?:)

Storyn om Quidamibra

Ja, nu kommer inlägget om vårt 5 åriga italienska sto Quidamibra. Hon kom till oss för ca 4 månader sen, vår chef ägde 50% av henne men hon har aldrig stått i vårat stall, utan hon stod hos den som ägde andra delen av hästen. Även han en framgångsrik hästförsäljare med hjärtat för hästar på rätt plats. Men denna mannen har ett extremt stort stall med extremt många hästar som kommer och går runt om hela världen. Det vill säga att denna mannen som vi kallar O har varken tid eller ork till att rida alla hästarna själv då han mest fokuserar på de lite äldre som tävlas i de högra klasserna och letar sina absolut sista hem där dom har chansen att de de allra högsta vinsterna. Så lilla bruna Quidamibra på 1.66 cm hög hamnade hos en av tjejerna som jobbade för O, en duktig ryttare, men hon hade nerverna på utsidan. Likaså en 4 årig Quidamibra (som hon var då), Quidamibra är absolut ingen elak häst, hon är bara en väldigt osäker sådan som behöver mycket stöd och pepp från sin ryttare, en konsekvent ryttare som inte ger upp. Och det var inte denna tjejen, hon blev rädd varje gång Quida började bocka eller stegra, så hon hoppade av direkt, borstade av och ställde hästen i boxen, OK Quida vann gång efter gång efetr månader efter ett år, varje dag vann Quida över denna tjejen. Till slut reds hon inte alls, hon blev inte ens plockad ur boxen då hon hade börjat att styra och ställa på stallgången också. Det var här O beslutade sig för att prata med min chef om att hon skulle komma till oss där vi har mindre hästar, och dels för att komma till Oscar som är expert på trilskiga unghästar. Sagt och gjort, Quida var framme hos oss, något nervös och tittig, men helt normalt för en häst på ett nytt ställe. Dagen efter plockade vi fram henne för att klippa man och svans och fläta. Absolut INGA svårigheter, hon stod och sov och försökte inte köra över någon. Efter några dagar skulle första ridpasset ridas, även där INGA problem, hon var hur fin och avslappnad som helst och visade inga tendenser till att börja bråka. Vecka efter vecka var hon såhär glasklar, jag red henne utan problem, och hon var så enkel att rida, inga dumheter och gjorde allt man bad om. Sen fick hon en liten inflammation i länden vilket var läkt på ett par dagar och inget som hann bli något enormt. När hon var läkt så fick M (den andra tävlingsryttaren) tar över denna hästen och börja tävla henne, hästen var som sagt helt okomplicerad, hoppade gigantiskt och älskade att hoppa. De första gångerna hon red Quida så red dem i ridhuset, hoppade, red dressyr, bommar ja allt ni kan tänka er, absolut inga problem där heller. Quida var lika fin och snäll som vanligt. Men sen fick Quida nån mystisk oförklarlig svullnad i ena benet, hon hade inte ont och hon var inte varmt men hon var svullen vilket tyder på att nått är fel. Veterinären kom ut och vi trodde de kunde bero på senskydden, men fick inget svart på vitt. Hon röntgades från topp till tå, kollade alla vinklar i alla karleder och hela fadderuttan, kollat tänder, kollat all utrustning så det ligger bra. Finns inget att förklara hennes ben på absolut noll. Vi behandlade henne med kortison, kylmaskin varje morgon och kväll, 30 min på skrittbandet och kyllera och lindat under natten. Svullnaden gav med sig och veterinären kom ut igen, alla röntgen plåtar var fina och fanns inget att se. Vi fick klartecken till att starta henne nästkommande tävling. M kom till oss 2 dagar innan tävling och skulle hoppa igenom Quida, men nått stämde inte riktigt. Inget fel på gången eller så, men Quida började att dra efter hindren, bockade lite sådär smått. Såna saker hon aldrig gjort innan liksom. Men vi tänkte inte mer på det, utan lastade henne på Torsdagen och körde på tävling. Allt var katastrof, Quida blev eliminerad alla 3 dagar tidsfel, när hon hoppade hoppade hon glasklart, men efter några språng ville hon inte mer, dansa balett tyckte hon var viktigare. Stänga av både mun och skänkel känsligheten gjorde hon med. FAN MED! Väl hemma igen är det bara Oscar som rider henne nu, och hon har vart så hemsk vissa ridpass, så hemskt! Stått på bakbenen, skenat, och verkligen försökt få av Oscar. Hon har vart rimligt sagt GALEN! Men till nästa dag kunde ho ändrat totalt och varit hur fin som helst till att sedan bara explodera. Och när hon exploderar så går det inte att få nån kontakt med henne, hon stänger av munnen och för skänklarna, det ända som rör sig i hennes huvud är att få av sin ryttare. Oscar som aldrig ramlar av hästar har faktiskt vart nära att ramla av henne, och kan säga att hon har vart helt svullen i vänster sida då Oscar försökt få kontakt med henne med skänkeln, men INGENTING, kan säga att det är tur att vi alltid rider såna här hästar med sporr-skydd, för annars hade hon nog varit jätte mer svullen och sårig. Men vi är noga med att inte skada våra hästar på så vis. Vad det är som triggar detta beteende har vi ingen aning om, då det kommer när som helst och var som helst. Har ni några idéer om vad det kan vara? Och hur 'botar' vi henne? Snälla hjälp!
Som ni ser så gör hon allt för att få av sin ryttare var som helst, när som helst.
Quidamibra född 2008 E: VERDI U: LAILA Z

Går och lägger mig med ett leende på läpparna!

Vilken underbar dag det varit :) underbart väder, underbar häst, ja allt! 
Jag kommer sova med ett leende på läpparna inatt:) 
Imorgon är det fredagen den 13:e, Oturens dag... Justin ska ut en runda i skogen på eftermiddagen. Jag jobbar 6.45-15 imorgon så efter det:) 
Önskar alla en trevlig helg! Puss på er ❤




En dyr häst!

Idag var Justin väldigt dyr! Han gick som en klocka, kändes mjuk i hela kroppen. Han lyssnade verkligen på mina hjälper idag. 
Red hos min moster, hon bor ca 1 km från där Justin står uppstallad:) 

Är så nöjd över dagens dressyrpass! Är så glad så jag knappt vet vad jag ska skriva ;)




Just nu




Välkommen

Igår kom det en ny häst. 3 årigt franskt fuxsto efter samma märr som Suri och Dimcanto, Dime de la coure. Hon är verkligen jätte fin, säger jag som inte ens gillar fuxar. Men hon har ett riktigt fint huvud och de mest uttrycksfulla ögonen. Chefen var väldigt nöjd över henne och han vill se att jag rider in henne, hellre henne än Dimcanto. Inget mig emot!

Har redan stått och myst och borstat på henne, lyft alla fötter och allt utan problem! Riktigt mysig häst och jag har redan fattat tycke om henne.

Fick även se auktionen där han köpte henne, och priset var inte nådigt, såg dock inte slutsumman då sista hoppet av auktionen inte spelas in, men den summan jag såg slutade på 520 000 kr. Helt galet mycket, förstå den summan för en 3åring? Tänk då när hon har meriter från tävlingar och är utbildad?! Sjukt!

Nu är båda lastbilarna klara för avfärd mot Milano och en hel helgs tävling. Det har varit strul med anmälningarna så vi fick bara med oss 5 st hästar tyvärr. Dom som ska med är:
• Quitaire 8 årig valack, han kommer starta 130-135 klasser med M.
• Quidamibra 5 årigt sto, hon kommer starta 5 års klassen hela helgen med Oscar. Och vi håller nu både tummar och tår att hon ska sköta sig.
• Un finity 6 årigt sto, hon kommer starta 5 års klasen hela helgen med Oscar.
• Ukelle 5 årigt sto, hon kommer starta 5 års klassen hela helgen med M.
• Saphir 7 årig hingst, han kommer starta 130-135 med Oscar.

Vi satsar på felfria rundor med placering som + . Så håll alla tummar och tår att det går bra för oss. Ni får uppdatering om resultat och bilder på Söndags kväll!

Ha en superskön helg allihopa!


Dröm hästen är verkligen min

Direkt när jag kom till stallet vid 7 imorse så sadlade jag Suri och gick in i ridhuset och trimmade. Eftersom hon stod igår så var hon aningens taggad och spänd, men vi red mycket öppnor, slutor och volter tills hon lugnade ner sig. Hon var verkligen superfin och lyhörd. Fokuserade mest på traven idag. I galoppen var det väldigt mycket volter och en del byten som stod på schemat, hon var exemplarisk. När jag travat av henne så begav vi oss på en avskrittnings tur på fältet. Finns ingen bättre plats på denna jord än på Suris rygg! Min fina älskade häst❤

Nu har jag sagt till vår groom att hon ska gå på skritt bandet 30 min om dagen i raskt tempo, och på Söndag när vi kommer hem från tävling så ska jag löslongera henne! Uff, kommer sakna henne som bara den denna helgen!


Ingen bra dag

Känner inte för att blogga något nu, är inte alls på humör:/ kommer skriva imorgon!!

Bjuder på en bild på världens finaste häst❤


Glömskan

Haha, herregud vet inte vad jag ska säga. All denna stress i onödan helt klart. När Oscar kom innanför dörren så berättar han att chefen har glömt anmäla hästarna till tävlingen, haha så det blir ingen tävling imorgon. Blir nästa helg istället, så har fått flyttat om de tidsinställda inläggen till nästa helg, men inte gör det nått. Då slipper jag sitta om 1 vecka och knåpa ihop dem. Dock har jag valt att inlägget om Quidamibra ska postas imorgon på lunchen. Skrev ju i förrgår att jag skulle berätta om henne, så känns inte så bra om det ska väntas en vecka på de inlägget. Vi har precis vart och handlat lite glass och läsk, kära Oscar är nere och köper pizza åt oss. Myspys, allt är ju städat och fint. Ska bara packa upp min väska som jag hade packat så fint inför imorgon. Men inom häst världen kan allt planeras om på 2 röda alltså. I detta fallet handlade bara om ren och skär glömska. Imorgon ska jag rida min stjärna som fick vila idag, tror jag tar en lång skritt runda ute och sen ett redigt travpass för att bygga på rygg/rump musklerna. Låter som en bra plan. Nu ska jag inta ryggläge framför tvn och vänta på min kärlek och pizza. Godnatt på er så hörs vi imorgon. Kram

Stressigt

Fast ändå inte, har bara städat lägenheten, tvättat, packat och skrivit inhandlings lista inför helgen. Mycket som ska tänkas på när man ska iväg en hel helg. För det första vill jag inte komma hem till en svinstia efter att ha bott på lastbil i 4 dagar, bara tanken får mig att rysa. Så för mig är det superviktigt att städa innan jag åker nånstans ett par dagar. Det är även viktigt att vi köper med mat för hela helgen då vi inte kan lämna anläggningen då vi bara har lastbilen, inte direkt att vi kopplar ur den och kör iväg för att handla, det absolut viktigaste att ha med oss är vatten och frukt, finns ju en restaurang som man kan äta på från morgon till kväll. Men inte alltid man orkar gå dit och vara social efter en lång dag. Men sen även alla småsaker, såsom schampo tvål etc.

Jag har precis avklarat att göra lite tidsinställda inlägg på denna bloggen och min andra (www.nattstad.se/nicole.ridderstrom.se) och det är inte samma inlägg, olika ämnen osv.

Nu sitter jag och dricker lite c-vitamin och fräschar till naglarna, färgen hade börjat lossna och jag tycker det ser så extremt ovårdat och fult ut, jag gillar att ha fräscha händer då vi träffar och skakar hand med så många under en tävlings helg. Eller vad tycker ni?

Grädden på moset så börjar jag bli riktigt förkyld, huvudvärk och täppt näsa, och som ett brev på posten kom den månatliga bukvärken, usch just my luck, haha.

Vad har ni för planer inför helgen, ska ni tävla?

Delar en totalt ovisad bild för er, det är M på Quitaire och jag :)

Planering och förberedelser

Idag är det Onsdag, vilket betyder att jag alltid tar sovmorgon. Jag sov till 10.30, ja jag var verkligen trött, och idag har jag vaknat upp med förkylning så himla trist.

Har iallafall beslutat att vara hemma hela dagen, har massor som måste göras, bland annat tidsinställda inlägg i båda bloggarna. städa, tvätta, diska, packa, å handla inför helgen. Vi blir borta från Tors-Sön och inte så kul att komma hem till en svinstia efter att ha levt på lastbil i 4 dagar.

Just nu så önskar jag mig mest av allt en stor mugg med svenskt kaffe, gud vad de skulle vara så gott, här hemma har vi ingen kaffebryggare då man sällan dricker kaffe hemma såhär, men åker/går ner till baren å köper sin miniatyrkopp med kaffe. Så himla tråkigt, jag ska nog ut på jakt efter en perkolator och tvinga mamma att skicka mitt favorit kaffe hit!

Ja detta inlägget handlade om allt annat än hästar, men så kommer det bli ibland, för ibland är jag inte i stallet, heller inte har ridit, och då har jag ju inget hästigt att berätta. Förresten har ni några tips på vad för något jag kan skriva om i mina tidsinställda?

En bild på mig och våra holländska 4 åring! Visst är han en gigant?


Hej hopp

Är på jobbet just nu, men har rast så passar på att blogga då! Idag får Justin stå för ja har gymnastikträning så hinner tyvärr inte rida. 
Jag kommer blogga lite mer under dagen:) 




2 fantastiska ridpass

Hela dagen har jag varit en zombie, verkligen jätte trött hela dagen. Riktigt jobbigt med sådana dagar faktiskt. speciellt när man har ett sånt aktivt jobb och man måste vara alert hela tiden. Men klarade mig igenom hela dagen och 2 fantastiska ridpass i ryggsäcken så det är inte fyskam.

Började dagen med en ridlektion på Saphir. Som min magkänsla sa angående bomövningar så hade jag rätt. Först och främst hade vi 'läx förhör' dvs halvhalter och centrering. Fick A+++ på de, haha! Jag fortsatte att arbeta på de 4 bommarna på volten (dock plockades 2 bort när galoppen sattes igång). Jag skulle galoppera på volt och över dessa bommar, idag var Saphir något stark och något hoppglad men absolut inte okontrollerbar. Så vi klarade dagens lektion med mycket beröm och mitt självförtroende på topp. Fortsätter jag såhär med Saphir så ska jag snart börja hoppa honom på riktiga hinder. Längtar! Efter bomövningen på volt, så fick jag galoppera några gånger över linjen med 4 bommar, absolut inga svårigheter. Det enda jag måste tänka på är att inte luta mig framåt då jag har en tendens till det. Så där fick jag en liten bakläxa. Men i helhelt var allt perfekt och jag var avslappnad under hela ridpasset.

Sen red jag Suri, idag kände jag inte för att rida några fler bommar, så valde att ge henne ett riktigt konditionspass med mycket galopp och fokus på bytena. Hon har haft en tendens (med mig) att när hon byter så hamnar hon i korsgalopp, så jag får trilskas rätt mycket med henne för att få med bakdelen i bytena. Till en början av ridpasset var hon något stissig både i huvudet och munnen, men red mycket öppnor i skritt och trav i ca 30 minuter tills jag tyckte hon kändes väldigt rörlig och lyhörd för hjälperna. Första fokus var på direkta fattningar, dvs inte ett endaste travsteg innan galopp, tog några fattningar och tvärhalter innan vi fick till det. När hon väl fattade direkt så hade jag en väldigt kort och hög galopp runt ridhuset för att verkligen få upp henne, sen längde jag henne med höll den höga formen och verkligen la i andra växeln, glad blev hon och drog av en liten bockserie, men nu när jag verkligen sitter där jag ska och rätt hållning så är det inga som helst problem att sitta kvar. När hon fått upp flåset rejält så valde jag att sakta av och skritta henne ett par varv. När vi åter igen fattade galoppen så red vi på en stor 8-volt runt hela ridhuset, och de första bytet hamnade vi i korsgalopp, istället för att trilskas denna gången valde jag att stanna henne direkt för att fatta ny galopp. Vid nästa byte så tryckte jag till rejält och vips bytte hon helt rent utan att sakta ner eller lägga i nästa växel. Ett par varv på stora 8-volten gjorda så valde jag att minska 8-volten för att göra det aningens jobbigare för oss, men vi klarade de galant, så galant så jag busade mig på linjen med 4 galopp bommar. Här kände jag mig mer än nöjd, så travade av henne en längre stund sen valde jag att bege mig ut på en 30 minuters skritt tur. Alltså såna här ridpass värmer i mitt hjärta, jag är så otroligt glad att jag har MIN fina Suri, min svarta ängel.

Efter ridpasset fick hon en dusch så stretchade vi, ni vet den klassiska med en morot bak vid rumpan, och en morot mellan frambenen. Hon blir både stretchad och får godis, hur bra är inte det liksom?:)

Mot stallet!




Bounjorno från Italien

Godmorgon får jag väl skriva på svenska:)

Justnu sitter jag och tar mitt försenade morgonkaffe i stallet, dock hann vi med en chapucc i baren innan vi körde hit! Varje morgon stannar vi vid samma bar och tar oss en varsin chapucc eller latte med en god nutella brioch, inte de nyttigaste direkt, men jag lever inte efter 5:1 eller 5:2 dieten alla pratar om, tror inte på att svälta sig själv + att nu när jag har vitamin och järnbrist (äter medicin mot de) så behöver jag alla slags socker kickar man kan få!

Jag har precis assisterat Oscar när han ridit Quidamibra, hon börjar faktiskt att bli bra nu. Ska göra ett separat inlägg om henne då det varit väldigt mycket upp och ner och STORA problem med henne.

Nu ska jag rida lektion på Saphir och få en ny läxa tills på Torsdag, ska bli intressant att se vad vi ska göra idag. Har en magkänsla att det blir någon form av bomövning i vanlig ordning! Senare i eftermiddag ska jag rida Suri, och med henne vet jag inte riktigt vad jag ska göra med ännu, kanske öva på läxan beroende på vad det är!

Pussili <3


Godmorgon från Sverige

Hoppas alla har sovit gott! Det har iaf jag, sovit som en stock! Somnade lite väl tidigt så nu är jag utvilad:)
Nu ligger jag på soffan och kollar på tv, var och släppte ut hästarna nu på morgonen, orkade inte mocka nu så gör det sen istället :)
Idag är jag helt ledig från jobbet så ska ut en sväng i skogen på Justin sen gymnastik ikväll, ska hjälpa till i en grupp som heter active kidz! Det ska bli spännande :) kommer skriva mer under dagen. 


Puss och kram:*


Tirex

Vill stolt visa upp vår maskot och chefens barnbarns ponny Tirex. Han är en holländsk ponny och har funnits hos oss i ca 5 månader. Bea som barnet heter är 8 år och ridit i ca 6 månader, dvs att Tirex är hennes första ponny, och bättre första ponny får man verkligen leta efter. Han är så otroligt snäll och gör allt för sin ryttare. Bea och Tirex ska göra sin första start i Oktober detta året, såklart i hoppning! Här hemma tränar dom som bara den och har precis gett sig på att hoppa banor, givetvis små banor, men både kombinationer, oxrar och räcken, dom är SÅ SÖTA tillsammans!

Dagens bompass med Suri.

Hej på er! Idag är jag så glad, för idag är en sån dag jag känner hur mycket jag utvecklas och verkligen känner hur motivationen sprudlar inne i min kropp!

Idag hann jag faktiskt bara rida 1 häst, och givetvis blev det min black beauty i vanlig ordning. För mig är hon prio 1 då hon är MIN häst! Sist jag red lektion på henne så fick jag en hemläxa, en väldigt tråkig med nödvändig sådan. I alla fall så var det att jag ska fokusera på att centrera mig på bommarna och hålla henne centrerad då hon gärna flyter ut och vill skippa dom sista bommarna, och att jag ska få henne lyhörd på halvhalter då hon gärna kör upp huvudet och istället trippar fram.

Oscar hade förberett ridhuset åt mig med 4 travbommar på en linje, sen 4 bommar på en volt. Han gav mig instruktioner att volten skulle både travas och galopperas på. Men jag valde att börja ridpasset positivt med en skritt tur ute på långa tyglar och bara jobba på tempot då Suri kan vara en liten snigel. När vi väl kom tillbaka till ridhuset så var hon såpass uppvärm så jag började trava på linjen direkt, de första gångerna flöt hon ut, och jag blev lite frustrerad så tryckte verkligen till hård med skänkeln, såpass hårt så hon verkligen skuttade till och vaknade till liv. Men det räckte, för hon verkligen lyssnade på minsta skänkeltag, det var värre med halvhalterna.. Men när jag väl fått henne att gå på linjen klockrent ett par gånger i båda varven så gav jag mig på bom-volten.

Men innan så valde jag att galoppera Suri runt hela ridhuset i en lång och låg form för att sedan plocka tillbaka henne, sakta av till trav och direkt in på bom-volten. Allt gick smärtfritt, men jag blev lite arg att hon inte lyssnade på halvhalterna så slutade med att jag tvärnitade henne och backade i hopp om att hon skulle börja lyssna. Sagt och gjort, hon gick som en klocka och lyssnade på minsta lilla. Sen kom galoppen på bom-volten, till en början ville hon hoppa över varje bom, men efter en tvärnit till så hajade hon till att det var inte så övningen skulle gå till. Så när jag fått henne ner på marken på volten i båda varven så valde jag att ge upp för dagen...

Jag är otroligt nöjd över min fina lilla Suri, jag måste lära mig att ha tålamod, hon är trots allt bara 4 år och inte riden så länge. Jag ska vara enormt glad över att jag har en sån fantastisk liten häst som henne, trots att hon bara är 4 år så är hon väldigt trygg, lättlärd, snäll, rolig och även korrekt riden sen start. Det är mig allt hänger på nu, jag får inte tabba detta, hon är min ögonsten <3

Dagens ridpsss

Jag är så glad :) hovslagaren kunde slå på en sko på Justin! Hoppas den sitter kvar bara! Han får gå med Boots dygnet runt nu för att va på den säkra sidan:)

Annars idag så red jag ut en unghäst i stallet vid namn Ester, en trevlig prick. Så idag bestämde jag mig för att hon skulle ridas ut ensam och det gick superbra! Hon försökte vända några gånger men det gick ändå:) 

Passade på att Longera Justin lite också på inspänning. Vilken häst jag har :o han var riktigt fin idag!

Pussili❤

En vanlig dag hos oss.

Först ska jag berätta lite om vår häst verksamhet. I helhet är detta ett försäljnings stall inriktat på hoppning Vårast stall består av 16 boxar i 4 olika enheter. Dvs först 4 uteboxar där vi har de allra varmblodigaste hästarna, sen har vi stall1 där det är 5 boxar, här står de hästarna som måste ha special uppsikt då det är i denna längan alla hästar fixas inför rinding, sen har vi stall2 där det är 5 boxar, sen till 2 sista uteboxarna där våra hingstar brukar stå, dock är det ingen hingst där nu då vi vart tvungen att möblera om hästarna lite. Men nog om det.

Vi har en fin hinderpark (enorm sådan), 1 ute bana och 1 ridhus, flera fina hagar där vissa hästar får komma ut, dvs 3 åringarna, ponnyn och westernhästen. Vi har fina möjligheter till att rida ut i naturen (om man vill bråka med mygg vill säga).

Jag och Oscar är dom enda hemma ryttarna, ja och vem är Oscar undrar ni kanske? Det är våran tävlingsryttare samt min pojkvän/sambo, han är 27 år och kommer från Argentina. I Argentina utövade han rodeo, hoppning och häst polo. Men blev mer eller mindre mutad hit där han är idag då Oscar är riktigt duktig med unghästar... Men sen har vi även en annan tävlingsryttare (eftersom jag inte tävlar ännu), henne kallar vi för M, sen en gästryttare som vi kallar för S.

En vanlig dag hos oss ser ut som så att vi börjar kl 7 på morgonen, tar en kaffe, läser tidingen, pratar lite med vår groom innan han ger sig på att mocka och fixa. Sen planerar jag och Oscar vem som ska rida vilka hästar och träna vad och givetvis vilken häst jag ska rida på lektion.

Sen rider vi hela dagar, ibland är jag väldigt klen och orkar inte rida fullt lika många som Oscar, men då gör jag andra nödvändiga sysslor såsom smörjning, städning, packar inför tävlingar. Vi åker och tävlar 2 helger i månaden med minst 5 hästar åt gången, så 2 helger Tors-Sön per månad kommer jag bli ganska så tyst här på bloggen. Men tror nog ni har förstående för de:)

Alla som säger att jobba i stall är ett skitjobb med dåligt betalt osv har väldigt fel. Visserligen finns det nog många skitställen, men jag har haft tur som hamnat där jag hamnat. För min lön är mer än OK, gratis boende, gratis transport (dvs bil och bensin), frukost/lunch ingår i jobbet, all ridutrustning såsom till häst och ryttare betalas av chefen, även tränare, väldigt bra förmåner, dvs försäkring, tandförsäkring etc. Så jag kan verkligen inte klaga. Visst är det ett hårt jobb, man får ju inte vara rädd för att bli skitig eller svettig eller för att jobba 6-7 dagar i veckan. Men om man jobbar med de bästa teamet så gör det absolut ingenting, för vi har alltid så himla skoj på jobbet och på tävlingar...

Ja det var lite om mitt jobb och anläggningen.



Hoppas!

Idag kommer äntligen hovslagaren till Justin! Håller tummarna att det ska gå att sätta på en sko på hans hov igen. Den ser verkligen hemsk ut, han slet bort skon i onsdags... Hoven ser hemsk ut och spruckit som bara den, ingen som har tips på något medel man kan ge så hovarna blir bra igen? Jag hade enzion till min förra häst och det var superbra! Men det är sjukt dyrt...
För att inte Justins hov ska spricka mer så har jag fixat och trixat lite, silvertejp löser allt!
 
Före:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter:
 

Presentation av Nicole

Jag heter Nicole Ridderström och är 26 år. Jag bor i Italien ca 3 mil från Torino, här jobbar jag i ett privat ägt försäljnings stall inriktat på unghästar i hoppning, vi har 16 hästar hemma på anläggningen för tillfället.

På friten som knappt existerar brukar jag nöja mig med en och annan shopping tur, ligga vid poolen eller besöka andra stall då vi har några tillridnings objekt här och var.

Innan Italien så har jag endast ridit ridtravare så att ha kommit hit och rida riktiga ridhästar har varit en stor omställning, och man måste lära om sig på nytt. Tanken är att jag ska debutera med min 4 åring i December, men vi får väl se hur det går.

Jag är född i Palm Springs Kalifornien, men vi imigrerade till Sverige när jag var 3 år, så jag ser mig mer som svensk än amerikan, men 2004 valde jag att strunta i gymnasiet och flytta tillbaka till Usa där jag pluggade på high school och jobbade.

2008 flyttade jag till Skåne och det var även där jag lärde känna Elin, vi hade nämligen häst i samma stall en stund, sen dess har vi varit vänner även fast vi haft våra perioder då vi inte varit de tightaste vännerna. Vi båda är väldigt envisa och ger oss inte, men äkta vänskap klarar allt somsagt. Och nu har vi valt att starta denna bloggen och skriva om våra fram-mot gångar inom hästvärlden.

Hoppas ni kommer till att gilla vår blogg. Jag har även en privat blogg där jag skriver lite mer om mitt liv och vad som görs utöver stallet, så om ni är sugna på att lära känna mig djupare så får ni mer än gärna kolla in den bloggen med www.nattstad.se/nicole.ridderstrom.3
 
 Suri della loggia född 2009.

E: L´ARC DE TRIOMPHE 

U: DIME DE LA COUR


/ Nikki

Stor hiss

 

Presentation av Elin

En liten presentation om oss som driver denna blogg.
 
Jag heter Elin Bengtsson och jag är 22 år. Jag bor nere i skåne tsm med min familj. Jag jobbar i bromölla på ett äldreboende och trivs superbra.
 
På fritiden så är jag tränare i gymnastik, en förening som heter GF Bromöllagymnasterna.
Jag har också ett stort hästintresse då jag ridit sen jag var liten. Jag har stor unghästvana då jag hjälpt många med sina unghästar, tycker det är roligt att se dem utvecklas.
Hästen som ni kommer få läsa mycket om är en halvblodsvalack vid namn Justin, född 2000 e:Epson u:Ronja ue:Pascal. Han tävlas i hoppning, men det kommer troligtvis bli en dressyrdebut också!

 
I bloggen kommer jag skriva om det mesta, träningar, tävlingar, olika ridpass osv. Hoppas ni kommer tycka om vår blogg :)
 
Kram Elin
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0